Контрола на процесот

Системите за контрола на процесот обезбедуваат прецизна и ефикасна гаранција за квалитетот на терминалот на проводникот.

MicroForce 70

Го открива недостатокот на лицните и изолација во контактот, нивото на толеранција лесно се подесува за време на производството.

Основни технички податоци

граница на обработка: 0,35 – 6,0 mm²
AVG22 – AVG10
работен напон: 24 V DC
Напојување: Елек. адаптер100-240V AC
Димензии(Ш × В × Д) 146 × 46 × 106 mm
Тежина: околу 5 kg
Испрати барање
microforce-70

MicroForce 80

Дизајниран за следење на квалитетот на секој поединечен контакт, целосна оптимизација на процесот на кримповање.

Основни технички податоци

граница на обработка: 0,35 – 6,0 mm²
AVG22 – AVG10
работен напон: 24 V DC
Напојување: Елек. адаптер 100-240V AC
Димензии(Ш × В × Д) 146 × 46 × 106 mm
Екран: 5.0 „екран во боја со фунција на допир
Испрати барање
microforce-80

Q1240 Strip monitoring

Рано откривање на проблемите при отстранувањто на изолацијата и вметнување на гумичките. Подобрен квалитетот на производот. Визуелизација на статистиката, зачувување на сликата и интерфејс на податоци. Лесна интеграција во производниот процес без учење, истовремено намалувајќи го влијанието на операторот.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица 0.13 – 6mm2
Целосно или делумна отстранување на изолација Max.18mm
Резолуција: 1280×1024 (1.3 MB piksel)
Комуникација: USB 3.0
Тип на машина: Alpha 530, 550
Испрати барање
Q1240-Strip-monitoring

Q1250 Strip monitoring

Интелигентно оптичко следење на одсекувањето, стегање на терминалот како и присуство на гумици, за дигитална контрола на квалитетот на кримпаниот спој.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: 0.13 – 6mm2
Целосно или делумна отстранување на изолација: Max.18mm
Резолуција: 1280×1024 (1.3 MB piksela)
Систем на управување: Komax HMI
Комуникација: USB 3.0
Тип на машина: Alpha 530, 550
Испрати барање
Q1250-Strip-monitoring

ACD Automatic Conductor Detector

Зголемување на квалитетот при отстранување на изолацијата. Откривање на проблемот веднаш на почетокот на процесот. Исполнување на растечките барања во автомобилската индустрија за обработка на бакарна и алуминиумска жица.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: 0.13 – 6mm2
За бакарни и алуминиумски лицнасти жици.
Тип на машина: Alpha 355 / 355 S / 356 / 530 / 550, Zeta 640/650, Omega 740/750
Не е можно да се користи заедно со Q1140.
Испрати барање
ACD