Машини за подготовка и влечење на проводници

ads 112

Ads 112 машината за влечење на проводници е совршен избор за оптимално хранење со жица од барабан или ролна. Жицата се транспортира со помош на два синхрони назабени каиши. Опсегот на жици е од нафини до најгруби, кои се додаваат силно, но нежно во станиците за обработка. Замените на материјал се брзи и лесени. За крути или исплеткани жици, идеално дополнување на машината за влечење е оптичката контролна единица DHS1000D што ја олабавува жицата. Сензорите на DHS постојано ја следат лабавоста на жицата и соодветно ја прилагодуваат брзината.

Испрати барање
ads 112

ads 115

Со Komax ads 115 системот за додавање на жица, можи нежно и во континуитет при големи брзини да се врши додавањето на жицата.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: do 6mm
Површина на жица: do 4mm2
Брзина на подавање на жица: Max. 3m/s
Ширина на flat кабел: Max. 82mm
Сила: 0,25kw
Испрати барање
Ads 115

ads 119

Системот за испорака на жица Komax ADS 119 е дизајниран за одмотување на средно тешки ролни до 100 кг.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: do 15mm
Површина на жица: do 35mm2
Брзина на подавање на жица: Max. 4.2m/s
притисок на воздух: 4-6 bara
Сила: 1.5 kw
Испрати барање
Ads 119

ads 123

Овој систем за додавање на жица од серијата ADS (напреден систем за испорака) е идеален за додавање на жица од макари со тежина до 600 кг.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: do 35mm
Површина на жица: do 95mm2
Брзина на подавање на жица: Max. 2.8 m/s
притисок на воздух: 4-6 bar
Сила: 3kw
Испрати барање
Ads 123

F1150

Feeder F1150 е најновиот систем за додавање на кабел во серијата Komax за автоматска и нисконапонска обработка на кабли со тежина до 300 килограми. Благодарение на својот робусен дизајн и моќен уред, овој уред нежно и без никаков напор ги додава жиците во сигурен процес, без разлика дали се тенки флексибилни проводници или подебели кабли чувствителни на цврстината на истегнување, како што се коаксијални кабли. Системот е достапен во две верзии за обработка на жица со два различни надворешни дијаметри: 18mm и 35mm.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: 18/35 mm
Површина на жица: 95mm2
Брзина на подавање на жица: Max. 3.5 m/s
притисок на воздух: 6 bar
Сила: 2.2kw
Испрати барање
F1150

DPS 272 Coiler/binder

Совршен избор за намотување на предолги кабли. Со помош на двата цилиндри и заштитата која автоматски се спушта, обработката е брза и сигурна.Карактеристиките на оваа машина се исто така, нежно намотување и едноставна за користење.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: maks. 15mm
Должина: cca. 1000mm
внатрешен дијаметар на намотките: 100-300mm
надворешен дијаметар на намотките: maks. 400mm
Висина на намотките: maks. 150mm
Тежина на намотките: maks. 10kg
Брзина : maks. 400min-1
Испрати барање
DPS 272 Coiler

DPS 375

DPS 375 е систем за депонирање на проводник со подвижна рамка и можност за активно исфрлање на проводниците. Оваа машина е совршен придружник за машините Kappa од третата генерација за сечење и отстранување на изолацијата.

Основни технички податоци

Дијаметар на жица: do 35mm
Должина на жица: cca. 150-3500mm
Димензии: 1890x1150x460mm
Притисок на воздух: 6 bar
Тежина: cca 92kg
Испрати барање
DPS 375