Обработка со термобужир

mecalbi

Системите за обработка со термобужир Mecalbi се единствени решение за обработка на кабли и жици со помош на топлина, специјално развиени за автомобилската индустрија.

Mecalbi STCS-evo500

Дизајниран за десктоп апликации, evo500 процесира парче по парче. Таа има вграден комуникациски систем со ултразвучната машина за заварување за да има ефикасен пренос на информации, за поставување на параметрите на собирање на изолацијата.

Работи врз основа на инфрацрвена технологија.

Основни технички податоци

Работна температура: 250°C мин – 550°C макс
Воздушен притисок: Препорачано 6 Bar
Мин. должина на кабел: 227mm
Макс. дијаметар на божурот: 20mm
Макс. должина на божурот: 75mm
Испрати барање
Mecalbi STCS evo 500

STCS RCM

Работи врз основа на инфрацрвена технологија.

Основни технички податоци

Работна температура: 250°C min – 550°C max
Воздушен притисок: Препорачано 6 Bar
Мин. должина на кабел: 227mm
Макс. дијаметар на божурот: 20mm
Макс. должина на божурот: 75mm
Испрати барање
Mecalbi STCS-RCM

STCS-CS19

Идеален систем за производство во големи количини.

Основни технички податоци

Работна температура:: 300°C min – 600°C max
Напон: 230V, 50Hz
Моќност: 1650 W
Макс. дијаметар на божурот: 30mm
Оддалеченост помеѓу каишите: 140mm
Испрати барање
KTR 10

STCS-PHDir

Работи врз основа на инфрацрвена технологија.

Основни технички податоци

Работна температура: 250°C min – 550°C max
Напон: 230V, 50Hz
Воздушен притисок: Препорачано 6 Bar
Макс. дијаметар на божурот: 14mm
Должина на божурот: 65mm
Испрати барање
STCS-Phdir

STCS-BLT

За проверка на отпорноста на изолираниот спој.

Основни технички податоци

Макс. дијаметар на кабел: 6.5mm
Напон: 24 V DC
Воздушен притисок: Max 8 Bar
Тест на притисок: Min. 0.5; Max. 2 Bar
Тежина на машина: 30 Kg
Испрати барање
STCS-BLT