Софтвер

Komax HMI

Дизајн заснован на индивидуални барања и адаптивно производство.

Новиот софтвер Komax HMI се темели на дизајнерската архитектура заснована на случајност. Во зависност од специфичната апликација, како што е отстранување на изолацијата, податоците специфични за процесот се собираат и се прикажуваат собрани на една страница, обезбедувајќи целосен преглед во еден поглед.

Komax-овто зелено дугме за едноставна работа без грешки

Зеленото копче на Комакс го води операторот чекор по чекор низ процесот на обработка на жицата. На тој начин, секој чекор може да се изврши само на еден начин - тој автоматски се коригира. Ова систематски го спречува операторот да прави грешки при поставување, промена и производство. Покрај тоа, целиот процес на производство е целосно документиран и евидентиран со цел следење на квалитетот на производство.

Можи да се поврзи со MES-ом за анализа на податоците во секое време

Komax-овиот HMI можи да се поврзи со MES користејќи отворен интерфејс. Ова овозможува анализа на податоци во реално време за максимална транспарентност во текот на процесот на производство .

Испрати барање Види повеќе
KOMAX_HMI

WPCS

WPCS е флексибилен софтвер што дава голема леснотија на вмрежување на целосно автоматски машини за стегањ­­е­- кримпање на Комакс.

WPCS (Wire Processing Communication Standard) лесен и флексибилен интерфејс за испраќање на податоци за производство на вашиот уред и читање на повратните информации. Информациите за клиентите обично се веќе зачувани во ERP системот (Enterprise Resource Planning System). Овие податоци мора да се конвертираат во WPCS формат за да бидат прочитани и обработени од целосно автоматските машини за стегање­­- кримпање на Komax. Со овој директен пристап, времето на конверзија се намалува драматично и се гарантира квалитетот бидејќи погрешните записи се елиминираат.

Испрати барање Види повеќе
WPCS

TopWin

TopWin комбинира максимална удобност на корисникот и безбедност на податоците со интелигентна конекција за податоци и презентации што се верни на оригиналот. Работи под Windows® и е кориснички интерфејс за сите автоматски контролирани машини Комакс.

Испрати барање Види повеќе
Stick_TopWin_DSC4666