Половни и демо машини

Komax MCI 761 – станица за вметнување на гумици

Станица за вменување на гумици на една жица.

 • базна станица
 • 1 магацин за гумици
 • управувачки уред (OMI)
 • сензор за присуство на гумици (SPA)

Основни технички податоци

Дијаметар на гумица: max. 10 mm
Должина на гумица: max. 11 mm
Output: 4500 гумици/h
компримиран воздух: 5-8 bar
Димензии: 225x740x500 mm
Тежина: Околу30 Kg

Опис:Користена машина во одлична состојба.

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
Mci 761

Kappa 315

Kappa 315 опремена е со моќна и цврста глава за сечење која има опсег за обработка од 0,05mm2 до10mm2.

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.05 – 10 mm² (AWG 30 – 8)
Макс. надворешен дијаметар на жица: 10 mm (0.4 in.)
Макс. брзина на внесување: 2.0 m/s (78.75 in./s)
Состав:

сет V ножеви

Погонски тркала

Три леви водилки D = 2mm, 4mm, 6mm

универзална десна водилка, отвор 2 – 12 mm

Вертикални исправувачи на влезот на жицата во машината

Систем за одстранување на остатоците од изолација.

Автоматско детектирање на дијаметарот на жицата

Опис: Демо машина

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
Kappa 315

Komax Gamma 333

Се користи: Целосно автоматска машина за кримпање.

Дијаметар на проводникот: 0.013 mm²-5 mm²


Опис: Користена машина во добра состојба.

Состојба: Во добра состојба, локација Златар Бистрица, Хрватска.

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333

Cosmic 32M

Се користи: Машина за отстранување изолација за обработка на жици со голема брзина. Таа обезбедува висока прецизност, висока моќност и може да се справи со широк спектар на жици.

Основни технички податоци

Големин на жица AWG#12-AWG#32
Должина на отстранување на изолацијата 1.5 – 25.0 mm
Должина на нецелосно отстранување на изолацијата минимално 1.0 mm
Изолациски материјали Тефлон, Гума ,ПВЦ
тежина 4.5 kg

Опис: SHOWROOM машина

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333

AV.TWIST.15

Целта на оваа машина е да ги отстрани и преплетува каблите со дијаметар од 0,03 мм2 до 4 мм2 или 4,5 мм надворешниот дијаметар (во зависност од својствата на изолацијата). Должината на изолацијата е 1,5 до 15 мм.


Опис: SHOWROOM МАШИНА

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333

Cosmic 32M CDD

Се користи:За отстранување на изолацијата, за обработка на жици при голема брзина. Таа обезбедува висока прецизност, висока моќност и може да обработува широк спектар на жици и да врши контрола на квалитет на истите CDD (conductor damage detector).

Основни технички податоци

Големина на жица AWG#12-AWG#32
Должина на отстранување на изолацијата 1.5 – 25.0 mm
Должина на нецелосно отстранување на изолацијата минимално 1.0 mm
Изолациски материјали Тефлон, Гума ,ПВЦ
тежина 4.5 kg

Опис: SHOWROOM МАШИНА

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333

alphaJET mondo со додатоци

Основни технички податоци

Макс.брзина: 780 m/min
Брзина со знаци 2.5mm: 385 m/min
Максимално линии: 5
Дијаметар на дизни: 62 μm
Тежина 20 kg

Opis: SHOWROOM MAŠINE

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
alphaJET mondo

Komax 308 – Станица за лемење

Цел: Модул за лемење на проводници

Дијаметар на проводник: 0,03 mm2 do 2,5 mm2

Моќ на грејачите: 850 watta

Опис: Малку е користен во производство.

Состојба: Исправен.

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333

CT 30ix

Цел: Универзален тестер со лесна и брза контрола на управување ,со широк спектар на можности за тестирање (отпорници, диоди, кондензатори, краток спој, континуиран тест, оптички влакна). Специјални програми за тестирање се достапни на барање.

Основни технички податоци

 • Test Pionts: up to 512 internal, up to 2048* total
 • Test Current: 1 µA to 20 mA
 • Test Voltage: 0 – 15 V, accuracy of measurement better than 0,05 V
 • Transit circuit test about threshold value: 20 Ohm to 10 KOhm accuracy of measurement 5%
 • Short circuit test about threshold detection: 10 KOhm to 1 MOhm
 • Contact Position Test: 5 mm of travel, accuracy ± 0,1 mm
 • Resistor measurement: 5 Ohm to 1 MOhm, accurately 2% or rather ± 2 Ohm
 • Capacity measurement: 10 nF to 10 µF, accurately 10% or rather ± 10 nF
 • Diode test: Zener (up to 11 V), Si, Ge
 • Digital output DO: 8 x max. 300 mA
 • Digital input DI: 8 x 24 V
 • PC / Memory: CPU: 4 x 1,8 GHz, 2 GB RAM, 1 GB Flash
 • Interfaces: 5 USB, 1 Ethernet, 1 VGA, 1 RS232, 1 LPT
 • Power Supply: 110 … 240 V power pack
 • Dimensions: 380 x 155 x 220 mm [W x H x D]
 • Weight: ca. 4,5 Kg [without test point cards]

Опис: SHOWROOM МАШИНА.

Достапно: 1 уред.

Испрати барање
 Komax Gamma 333